Havanı ve havaneliyle yola çıkar eczacı. Heybesini doldurmaya niyetlidir günün sonunda. Niyeti umudu olur, umudu güzel günlerin muştusu… Parçalara ( eczaya) bütünlük verip anlam kazandırmaya azmeder. Ekler, karıştırır, öğütür güzelce. Ecza-ı derman olur çıkıverir gün yüzüne tüm maddeler. Heybesini doldurmaya başlamıştır artık. Ve şimdi sıcak bir tebessümle sağlıklı günler dilemek kalmıştır ona. Bizlerde aldık heybemizi sırtımıza, yola koyulduk. Yoldakilerden güzel şeyler umduk, umduğumuzu bulduk. Çabayı, emeği, bilgi ve özveriyle dinamize edilmiş birikimleri ilham kaynağı edinmekti acelemiz, işte bu yüzdendi bütün gayretimiz. İlk durağımız Bedura San. Tic. Şti kurucularından Arzu Kalkan oldu. Röportajımıza verdiği katkılardan dolayı kendisine teşekkür ederiz.

Röportör: Rumeysa TOPRAK

Soru 1:Kendinizi Tanıtır mısınız?

Cevap: İsmim Arzu Kalkan. Uzman Eczacıyım. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1998

mezunuyum. Selçuk Üniversitesi ‘nde Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisans yaptım. Halen

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde lisans düzeyinde eğitimime devam etmekteyim. Mezun

olduğum yıl Eskişehir Ecza Kooperatifi Konya Şubesi işletme müdürlüğü yaptım .Bu sayede eczacılık

sektöründeki ilaç ve ilaç dışı ürünleri, bunların depolanması ve lojistiği konusunda tecrübe sahibi

oldum. Daha sonra Konya’da Numune Hastanesi Karşısında eczanemi açarak 2012 yılına kadar

eczane eczacılığı yaptım.2012- 2014 sürecinde kozmetik üretimi hazırlıkları yaptım ve 2014 yılında

şirketimizi kurarak kozmetik ürün imalatına başladım .Halen Bedura San.Tic.Şti.’nde kurucu 2.ortak,

genel müdür ve kozmetik departmanımızın mesul müdürü ve kozmetik ürün güvenlik sorumlusu

olarak eczacılık mesleğime devam etmekteyim.

Soru 2:Bu markayı neden oluşturdunuz?

Cevap: Eczacı olduğum andan itibaren hep üretim yapmak istedim. Kendi formüllerimin olduğu

insanlara faydalı olabilecek ürünler tasarladım. Ürünlerimin insanlara ulaşabilmesi için ilgili yasa ve

yönetmeliklere göre piyasaya arz edilmesi gerekiyordu. Bu sebeple şirketimizi kurduk ve ürünlerimizi

piyasaya arz ettik. Şirketimizin ve markamızın da adı olan “ BEDURA” suyun biriktiği yer anlamında

Türkçe bir kelime .Su canlılığın devamı açısından çok önemli bir yere sahip . Su “HAYAT” demek, Su “

CAN” demek…İsmimizde canlılığın ve sağlığın kaynağı olan suyu temsil etmek istedik. Tevafuk eden

bir husus daha var ki o da Bedura isminin, benim ve kurucu başkanım olan Bedrihan Dursun Bey’in

isimlerimizden oluşuyor olması. Bedura’nın ambleminde temsili bir havan var. Bu havan biz eczacıları

temsil ediyor ve diyor ki “Bu marka bir eczacı markası ve Üretimidir.”

Soru 3:Ulaşmak istediğiniz hedefler nelerdir?

Cevap: Bir eczacı olarak ürünümüzün eczanelerde olmasını istiyor , ülkemizdeki tüm mevcut eczanelerin raflarında olmak ve kıymetli eczacılarımızın destekleri ve tavsiyeleri ile halkımıza ulaşmak istiyoruz.

Soru 4:Markanızı tanımlayacak 3 anahtar kelime söyleyebilir misiniz?

Cevap: Sağlıklı Güzellik, Kalite, Güven

Soru 5:Marka Oluşturma sürecinde belirli ekip arkadaşlarınız oldu mu? Olduysa iletişiminiz ,fikir

alışverişiniz nasıl ve ne şekilde gelişti?

Cevap: Marka oluşturma sürecindeki en büyük destekçim kurucu başkanım oldu. Şirket ve Marka

isimlerini benim oluşturmamı istedi. Kendisine bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum. Marka

oluşturma sürecinde Marka ve Patent eğitimleri de alarak markamızı oluşturup tescilleştirdik.

Soru 6:Pazar araştırması yaptınız mı?

Cevap: Sektörün içinden geliyor olmamın büyük avantajını yaşadım. Eczacılık mesleğimde

20.senemdeyim.Ecza deposu yöneticilim ve eczane eczacılığım sırasında insanların ihtiyacı olan

ürünleri , bu ürünlerin piyasadaki durumlarını, üreticilerini, ülke menşeileri gibi bir çok konuyu

araştırma fırsatım oldu. Sonrasında üretime yönelik aldığım eğitimler, sertifika programları, katıldığım

fuar ve kongreler piyasaya araştırmaları açısından çok faydalı oldu.

Soru 7:Elde ettiğiniz geri bildirimler neler oldu?

Cevap:Geri bildirimler sayesinde hangi yaş grubuna yönelik üretim yapmam gerektiği, ve Ne tarz

ürünler üretmeliyim konuları netlik kazandı. Ülkemizde doğal ürünlere karşı ilgi yoğun ama doğru

bitkinin doğru formülasyonda birleşmesi ve doğru kanallarda piyasa arzı önemli. Bu konuda piyasada

ciddi eksikliklerin olduğunu fark ettim. Bu sebeple bitkisel yağ ve ekstratları kullanarak

formülasyonlar yaptım. Piyasaya arzı noktasında ecza depolarını ve eczaneleri tercih ettik .Bize göre

doğru ürün eczanelerde, eczacılar ve yardımcı eczane personelleri aracılığı ile kişilere daha sağlıklı

bir şekilde ulaşmaktadır. Bu geri bildirimler doğrultusunda üretim ,tanıtım ve dağıtım yapmaya

devam etmekteyiz.

Soru 8:Ürün yelpazenizde hangi ürünler var?

Cevap: Ürünlerimiz bitkisel yağ ve ekstratlardan oluşan 15 adet krem ve yağ kombinasyonlarından

oluşur. Vücut Bakım Yağı ve kremleri ,Saç Bakım Yağları, Kaş kirpik bakım yağı ve Tırnak bakım ürünü,

Cilt Bakım Kremleri, El ve Ayak bakım Kremleri bulunmaktadır.

Soru 9:Eklemek istediğiniz ya da biz öğrencilere tavsiye etmek istedikleriniz var mı acaba?

Cevap: Ülkemizde yerli üretimin desteklenmesi eczacılık mesleğinin ve ülke ekonomisinin ilerlemesi

açısından çok önemli. Bu sebeple Eczacı meslektaşlarımızın eczacı markası yerli ürünleri

desteklemelerini istiyoruz. Üretimde eczacı meslektaşlarımızın sayılarının artması bu sektörü

büyütecektir. Genç meslektaşlarımız; Sizler, İş hayatına atılırken üretimi de tercih edip Kendi

formüllerinizi ve hayallerinizi hayata geçirebilir mesleğimize yeni ufuklar açabilirsiniz. Araştırmacı ve

azimli genç bir nesil olarak hepinize başarılar diliyorum.

Uzm. Ecz. Arzu Kalkan

 

 

1 yorum

  1. Sevgili Arzu,
    Yürekten tebrikler.Yolun açık olsun.Emegine sağlık.

Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*